Întreținerea scaunelor auto pentru copii – cum spălăm husa!

Întreținerea scaunelor auto pentru copii

Au fost multe întrebări despre cum spălăm husele scaunelor auto pentru copii, mai ales în situații dificile, așa că am făcut un studiu prin manualele producătorilor dar și pe site-uri de profil ale unor specialiști din domeniul siguranței copiilor în mașină și am ajuns la următoarele informații adunate mai jos pentru voi.

Bineînțeles rămâne ÎNTOTDEAUNA recomandarea să citiți întâi manualul scaunului dumneavoastră și să contactați producătorul dacă nu scrie în manual sau pe site-ul lor. La producătorii serioși, care dau importanță tuturor aspectelor unui dispozitiv de siguranță pentru copii, veți găsi cu în mod sigur modul de întreținere al scaunelor.

Așadar recomandările generale sunt că husele scaunelor se spală manual sau la mașina de spălat rufe la program manual sau pentru rufe delicate la maxim 30gr C. Verificați eticheta de pe husă, pentru că cel mai probabil veți găsi pe ea dintre semnele internționale folosite pentru întreținerea materialelor.

Nu se folosesc detergenți puternici și nici soluții abrazive sau de igienizare. De clor și alte soluții asemenea nici nu îndrăznesc să spun că nu ar trebui folosite nicăieri în aproprierea copiilor.

Centurile scaunelor NU SE SPALĂ NICIODATĂ, dar absolut niciodată. De ce? pentru ca acel material este ca și al centurilor mașinii, și prin modul în care este făcut are o anumită tensionare a fibrelor care poate fi distrusă prin imersia și ținerea lui în apă. Dacă aveți incidente cu murdărie multă 😀 (voma, caca, etc) puteți să le ștergeți cu o cârpă umedă și cu un săpun de mâini sau șervețele umede pentru copii; în această situație puteți lăsa centurile chiar și la soare pentru puțin timp cât să ajute la îndepărtarea mirosului neplăcut.

Deasemenea, NU USCĂM la uscătorul electric pentru că se poate separa umplutura de materialul husei, și în general temperaturile de la uscătoare sunt destul de ridicate. Pot fi puse la uscat afară la aer, și pe cât posibil nu în bătaia directă a soarelui, pentru că oricât de bun ar fi soarele la a curăța și a steriliza materialele poate să le și distrugă după o expunere îndelungată.

Cam astea ar fi de spus pentru cum spălăm husele scaunelor auto pentru copii. Mai jos va las un poster cu instrucțiunile de spălare.

Repet, dacă informațiile din articol contravin recomandărilor producătorului scaunului dumneavoastră urmariți întotdeauna ceea ce vă recomandă prducătorul!

Nu uitați să purtați centura și să asigurați copiii corect în scaunele auto!
Siguranța lui este responsabilitatea ta!

https://www.maxi-cosi.com/c/international/how-clean-your-maxi-cosi-car-seat
https://www.besafe.com/en/how-to-clean-seats/
https://csftl.org/clean-my-car-seat/
https://www.britax-romer.co.uk/faq-page/faq-page.html
https://axkid.com/uk/articles/guide-how-to-clean-your-car-seat/

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑