MaxiCosi Pebble 360 – review

Avem un nou review! de data aceasta o scoică cu și fără bază isofix. Este vorba despre modelul Pebble 360 i-size de la MaxiCosi.

Să începem cu detaliile tehnice de la producător:

 • Aprobată sub standardul i-size R129.
 • Utilizabilă de la naștere, 40-83cm
 • Limita maximă de greutate a bebelușului 13kg.
 • Centura proprie în 3 puncte
 • Protecție laterală suplimentară integrată în structura scoicii, G-CELL Side Impact Technology.
 • Face parte din sistemul modular 360 Family compus din baza isofix rotativă FamilyFix 360, scoica pebble 360 și scaunul Pearl 360.
 • Rotatie super-lina 360 folosind o singură mâna când este utilizată cu baza FamilyFix 360 (nu este inclusă standard)
 • Indicatori vizuali și audio prezenți pe baza isofix pentru a minimiza erorile de instalare.

La partea de comfort scoica are:

 • Panouri speciale ClimaFlow integrate în structura scoicii și spumă respirabilă, permițând astfel circulația aerului pentru a asigura o temperatura potrivită pentru copil.
 • Insertul detasabil Baby Hugg pentru bebeluși oferă un plus de siguranță și confort pentru nou-născuți.
 • Baldachin XL – protecție maximă împotriva soarelui.
 • Reglare ușoară a hamului de siguranță și a înălțimii tetierelor pentru a oferi cea mai bună potrivire pentru bebelușul în creștere.

Vă las mai jos playlist-ul de la MaxiCosi cu această scoică unde puteți vedea toate detaliile de mai sus.

👉👉 MaxiCosi Pebble 360 👈👈

Bineînțeles este o scoică cu rezultate foarte bune la ADAC atât la siguranță cât și la restul categoriilor. 👇

ADAC – MaxiCosi Pebble 360 fără bază isofix

ADAC – MaxiCosi Pebble 360 cu bază isofix

ADAC – toate produsele MaxiCosi

Acum cum mi se pare mie… Cred că de-a lungul timpului am fost mereu onestă și am spus adevărul fără să conteze dacă supăr sau nu pe cineva. Așa va fi și acum.

Scoica o folosesc din noiembrie 2022 când a venit pe lume al patrulea membru al familiei noastre. Deci am ajuns la aproape 4 luni de folosire, mai intens în ultimele 2 luni.

De data aceasta bebe a fost micuț micuț, am ieșit cu el din spital la doar 2.5kg 😍. Pot să spun că a avut o poziție PERFECTĂ în scoică. Nu vă închipuiți că cineva din maternitate a verificat poziția sau a favut vreun test de a verifica nivelul de oxigen sau ne-a spus că trebuie să avem scoică pentru a pleca acasă, și în Grecia mai avem destul până să ajungem acolo.

Am mers acasă cu o Skoda Octavia cu o banchetă cu un unghi de înclinare destul de mare, adică o banchetă adâncă. A stat foarte foarte bine instalată în centura mașinii.

După cum vedeți salopețica era uriașă, și era mărime de 50cm/o lună. S-a așezat foarte bine în insert, l-a ținut bine până mai acum vreo 2 săptămâni.

Producătorul recomandă utilizarea insertului până la 60cm. Acesta este dintr-o singură bucată, se scoate tot deodată. Noi am ajuns la această înălțime, dar cu hăinuțele mai groase începuse să devină un pic cam strâmt așa că pe la 58cm am decis să scot insertul.

Puteți vedea mai jos că deși nu are geacă groasă/pufoasă și hainele mai mari pot incomoda poziționarea și tensionarea corectă a centurilor. Bebe avea un costumaș de fleece pe el și trebuia să am grijă să trag excesul de material în laterale pentru a putea poziționa corect centurile la nivelul umerilor, dar și pentru a putea să le strâng corespunzător. De asemenea există și riscul de supraincălzire cu astfel de hăinuțe, nu e cazul aici pentru că am drumuri foarte scurte, 15-20 minute maxim.

Baza isofix este foarte ușor de instalat, aveți mai sus în playlist video de la MaxiCosi cum să o instalați. Este ușor de folosit, atât de pus cât și de scos scoica din bază. Pentru că face parte din sistemul modular 360 are și opțiunea de a fi folosită cu scaun cu fața la sensul de mers, ceea ce nu vă recomand pentru că RF (cu spatele la sensul de mers) este mult mai sigur pentru orice copil! Dar ce vroiam să spun este că aveți un buton pe bază care spune clar că până la 15luni MINIM orice puneți pe baza ( scoică sau scaun) TREBUIE FOLOSIT OBLIGATORIU cu spatele la sensul de mers.

Sistemul rotativ este foarte ușor de folosit chiar și cu o singură mâna. Este util, nu pot să spun nu, dar nu este indispensabil din punctul meu de vedere. Am supraviețuit foarte bine la ceilalți 3 copii fără a avea sistem rotativ și nu a fost mare brânză. Oricum după ce copilul devine mobil și chiar începe sa meargă și să se cațere o să îi facă plăcere să se urce singur în scaun. Dar dacă aveți ca mine minim 2 scaune unul lângă altul devine inutil sistemul rotativ pentru că nu se poate folosi.

Un avantaj la baza isofix este că scoica devine mai înaltă și copilul are o vizibilitate bună pe geam pe măsură ce crește, față de scoicile prinse în centura mașinii. Și scaunele utilizabile cu spatele la sensul de mers pana la 36kg au și ele o vizibilitate bună. Cred că asta tine oricum și de mașină și de cum este bancheta. Se poate vedea că am o banchetă destul de adâncită dar punctele de isofix, sunt la un nivel înalt ceea ce ajută să nu se piardă din înclinația scaunului.

Și bineînțeles cu baza isofix aproape orice scoică sau scaun va avea nevoie de un pic mai mult de spațiu în mașină decât dacă este instalat cu centura mașinii.

Materiale bune, nu se simte plasticoasă husa. Parasolarul chiar este mare și face treabă bună! Este o scoică relativ ușoară și ușor de manipulat. Gamă de culori variate pentru toate gusturile.

Un alt element care se găsește la toate scoicile și scaunele MaxiCosi, și care mie mi-a plăcut încă de când am avut ocazia să folosesc un scaun 2wayPearl acum mai bine de 6ani, este la protecțiile pentru centuri. Sunt legate de husă la tetieră și poziția lor este una fixă astfel că atunci când lărgiți centurile ele rămân fixe și un pic ridicate pentru a fi ușor de pus ulterior copilul, nu se pierd prin scaun, și când le strângeți ajută să fie poziționate aproape de gâtul copilului oferind susținere bună și nici nu alunecă ușor de pe umeri. Practic avem mai puțin de ajustat la ele.

Poziția protectiilor de la centuri și a clipului unde se închid

DAR nu uitați că trebuie să ajustați constant înălțimea tetierei, și implicit și a centurilor, în funcție de înălțimea copilului. Dacă centurile vin mult de sub umeri nu vor avea o poziție bună pe umeri, de asemenea și tetiera va apăsa pe umeri ceea ce face să împingă capul copilului în față.

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la ea a fost faptul că un bebe asa mic a avut o poziție foarte bună. Din păcate scoica anterioară la un bebe de 3.2kg nu a fost chiar cea mai bună alegere. Ne-am descurcat cu ea, dar pentru că am știut ce să urmăresc și cum să ajustez.

Așa că o recomand cu drag pentru cine știe că are bebeluși mici, chiar prematuri sau că greutatea estimativă din ultima lună de sarcină este una mică.

Despre cât de mult ne va ține în mod real nu pot să vă spun decât mai târziu când o vom depăși. Prin toamnă cu siguranță revin cu o actualizare. Dar din ce am văzut pe grupurile din UK ține până spre 12luni, ceea ce este foarte bine și este o vârstă potrivită pentru a face trecerea la un scaun exclusiv cu spatele la sensul de mers dintre cele longevive până la 6-7 ani sau dacă investiți în baza isofix să luați și scaunul rf compatibil și apoi un alt scaun pentru rf până la 36kg / 135cm, fiecare cum consideră că poate împărți bugetul :).

O puteți găsi la importatorul oficial din România în jurul prețului de 1300lei fără baza isofix.

Poate veți spune că este o scoică scumpă… Da nu este una chiar ieftină, dar dacă ați împărți costul ei la perioada de folosire, să zicem 12 luni înseamnă aprox 120lei pe lună care s-ar traduce în 4 lei pe zi… Nu merită copilul nostru o economie de 4 lei pe zi? Și asta este valabil pentru orice scoică sau scaun. Am ajuns să avem telefoane mai scumpe decât scaunele auto pentru copii… Aș putea spune multe dar nu este locul aici, articolul este despre altceva și sper să vă fie de folos!

Dacă vreți să aflați ceva anume despre această scoică vă stau la dispoziție cu drag!

Nu uitați că siguranța copilului este responsabilitatea noastră! Folosiți centura mașinii și scaunul auto pentru a vă afla mereu în siguranță în mașină!

PS: dacă doriți să ne ajutați să susținem în continuare grupul și blogul cu informații pentru toată lumea sau să ne spuneți un mulțumesc pentru ajutorul deja primit o puteți face prin platforma buy me a coffee ❤️🤗🙏

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: