Top 5+ ;) scoici pentru nou născuți SUB 1000 Lei

Bine v-am regăsit! ( asta cred că este la toate articolele având în vedere infrecvența cu care scriu aici pe blog :)) )

Am în minte multe articole, multe teme de dezbătut pe care măcar în grup le discutăm dacă articole nu apucăm să scriem.

De mult vreau să fac un top al celor mai economice scoici de pe piața din România care totodată au și rezultate bune la testele de siguranță efectuate de instituții independente din Europa. Despre testări am discutat de multe ori și puteți găsi articole pe site despre ce sunt și ce nu sunt testele și despre cum le interpretăm.

De asemenea trebuie să faceți diferența dintre testările de siguranță suplimentare și cerințele minime obligatorii pentru a putea fi scoase la vânzare scaunele auto pentru copii. Mai exact testările făcute de instituții independente precum ADAC, VTI, OAETMC și altele, sunt complet benevole și se fac sub anonimat, nu se știe de nimeni din afara instituțiilor ce se va testa; testările se fac doar pe anumite modele selectate de către asociațiile de consumatori din Europa, am povestit mai mult în articolul cu testările așa că nu vă plictisesc aici; pe când cerințele minime obligatorii pentru a fi scoase pe piață sunt pentru TOATE scaunele ce sunt vândute și anume ECE R44/4 și R129 (i-size cu toate versiunile lui), așa că și cel mai ieftin scaun care este pe piața europeană trebuie să fie aprobat sub una din omologările existente acum, nu este opțional și dacă cineva vinde cu această frumoasă descriere că a trecut aceste teste MINIME din cadrul reglementărilor europene ca și cum ar fi nu știu ce premiu Nobel primit de acel scaun, atunci o face cu o reclamă falsă, aceste omologări fiind obligatorii pentru absolut orice scaun auto pentru copii, altfel nu are cum să ajungă la vânzare.

Așadar am pus o limită de 800lei, aproximativ 150€ și am găsit următoarele scaune auto destinate nou născuților, adică faimoasele scoici auto din categoria 0-13kg ( după standardul ECE R44/4) sau 0-86cm (după standardul R129/i-size).

*Voi pune și scoici care de multe ori le puteți găsi la oferte ajungând astfel la această limită, dar în mod curent prețul lor este peste 800-1000lei / 200€.

** Lista este una aproximativă și fară vreun interes anume din partea producătorilor, bineînțeles că întotdeauna pot apărea reduceri și oferte și la alte modele, chiar și la cele de peste 1500-2000lei, important este să știm ce să cautam, și anume scoici testate suplimentar pentru siguranța copiilor noștri!

*** Mai jos la fiecare scoică aveți link către specificațiile ei fie de la producător în limba engelză fie de la importator dacă acesta are site în limba română, plus link-ul către rezultatele ADAC.

  • 1. MaxiCosi Citi – 0-13kg aprobată sub ECE R/44 – utilizabilă de la naștere până la aproximativ 12-15luni și testată ADAC. Prețul la importator este de 550lei. BONUS: are aprobare TUV pentru a fi utilizată în timpul zborului cu avionul.
  • 2. Graco SungEssentials i-size – 40-75cm aprobată sub R129/i-size – utilizabilă de la naștere până la aproximativ 12-15luni. A fost testată ADAC împreună cu baza isofix cât și fără baza isofix. Prețul la importator fără baza isofix este de 606lei. Tot Graco au și scoică Snugfix testată ADAC dar cred că a fost înlocuită de snugessentials pentru că nu mai găsesc stocuri pe nicăieri în online, prețul era și el în jur de 800lei.
  • 3. Joie i-Snug i-size – 40-75cm aprobată sub standardul R129/i-size – utilizabilă de la naștere până la aproximativ 12luni. A fost testată ADAC atât cu baza isofix cât și fără baza isofix. Prețul ei fără baza isofix este de aproximativ 670lei. Dezavantajul ei este că nu are viață prea lungă, dar unul din marile avantaje este că este printre cele mai ușoare de pe piață cântărind sub 3.5kg.
  • 4. MaxiCosi Cabriofix – 0-13kg aprobată sub ECE R44/4 – utilizabilă de la naștere până la aproximativ 12-15luni și testată ADAC. Prețul la importator este de 750lei. Poate fi utilizată atât cu baza isofix cât și fără.
  • 5. Cybex Aton 5 – 0-13kg – aprobată sub standardul ECE R44/4 – utilizabilă de la naștere până la aproximativ 18luni. A fost testată ADAC și se găsește la prețul de aproximativ 750lei. Nu se poate instala pe bază isofix. Face parte din gama Gold alături de Aton M i-size, testată și ea ADAC și la prețul aproximativ de 950lei. Modul M i-size este aprobat TUV pentru utilizarea în avioane în timpul zborului.
  • 6. Joie i-Gemm i-size – 40-85cm aprobată sub standardul R129/i-size – utilizabilă de la naștere până la aproximativ 12-15luni și testată ADAC. Prețul este de aproximativ 800lei.
  • 7. GB Idan – 0-13kg aprobată sub ECE R44/4- utilizabilă de la naștere până la aproximativ 18luni, a fost testată ADAC atât cu baza isofix cât și fără baza isofix și prețul aproximativ este de 835lei fără baza isofix.
  • 8. ABC-Design Tulip – 45-85cm aprobată sub standardul R129/i-size- utilizabilă de la naștere până la aproximativ 15-18luni și testată ADAC atât cu baza isofix cât și fară baza isofix. Prețul este de aproximativ 820 lei fară baza isofix.
  • 9. Nuna Pipa Next – 40-83cm aprobată sub standardul R129/i-size – utilizabilă de la naștere până la aproximativ 12-15luni. A fost testată ADAC atât cu baza isofix cât și fară baza isofix. Este și ea in categoria celo mai ușoare de pe piață cântărind doar 2.8kg fara insert și fară copertină. Este deasemenea aprobată TUV pentru a fi utilizată în timpul zborului cu avionul.

Cybex Aton B2 i-size – 45-87cm aprobată sub R129/i-size – utilizabilă de la naștere până la aproximativ 18-24luni. A fost testată ADAC și are un preț aproximativ de 1500lei. Face parte din gama Silver alături de scoicile Aton și Aton B, și ele testate ADAC, dar nu cred că se mai găsesc stocuri având în vedere lansarea modelului b2; preturile vechi la aceste 2 modele fiind sub 850lei.

Avionaut pixel este o scoică relativ nouă pe piața europeană, a fost prezentă și pe piața din România dar văd că nu mai este disponibilă nicăieri. Vă las link-ul către rezultatele ADAC. Totodată vă spun și un pont că au și un scaun utilizabil exclusiv cu spatele la sensul de mers testat Plus 😉

Scoicile Britax-Romer sunt dincolo de suma stabilită pentru acest articol, dar sub 1500lei. Vă puteți uita după scoică Baby Safe i-size sau Baby Safe 2 i-size, varianta a3a fiind destul de mult peste limita pusă, dar toate 3 testate ADAC.

De la MaxiCosi găsiți și alte modele printre care și scoicile Pebble Pro i-size și Pebble 360 i-size, cu rezultate foarte bune la ADAC și la prețuri în jur de 1200-1300lei, cu mențiunea că prima este utilizabilă doar până la 75cm. Puteți vedea și părerea mea despre scoica Pebble 360 pe care o am de aproximativ 4luni.

Dacă vreți puteți să puneți filtre pe pagina ADAC cu rezultatele testelor și să selectați categoria de scaun, baby este aceasta, apoi dați sortare după preț crescător și veți vedea întâi cele mai economice scoici cu testul trecut; folosiți chrome și opțiunea de traducere a paginii dacă nu știți germană, așa fac și eu :). Sunt în mare cele menționate de mine mai sus, cu mici excepții pentru ca unele nu sunt disponibile pe piața din România sau deja nu se mai produc.

Scoici netestate sunt destule, de la 100-200lei până la 1500+ lei, chiar și de la mărcile pioniere în domeniul siguranței copiilor în mașină, dar cred că și așa nu există termen de comparații între mărcile de “supermarket” și cele consacrate, oricând aș lua o scoică de la ei decât una no name doar pentru că este super ieftină și “face același lucru”.

Cred cu tărie că există scaun bun și sigur pentru toate bugetele, pentru toate familiile. Cu un mic efort putem pune siguranța în mașină a copiilor noștri pe primul loc. Cu un pic de economie dacă ne gândim la nici 5lei pe zi putem lua o scoică sau un scaun testate suplimentar pentru siguranța puilor noștri.

Nu uitați că locul cel mai sigur pentru un copil este în scaunul auto destinat nevoilor lui și nu la noi în brațe!

Siguranța LUI este RESPONSABILITATEA noastră!!
Drumuri cât mai în siguranță să aveți!!

PS: dacă doriți să ne ajutați să susținem în continuare grupul și blogul cu informații pentru toată lumea sau să ne spuneți un mulțumesc pentru ajutorul deja primit o puteți face prin platforma buy me a coffee ❤️🤗🙏

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: