Nu mi se poate întâmpla mie! Sunt un șofer bun!

Aceasta este motivația prea multor părinți care consideră că scaunul auto pentru copii este un moft sau că utilizarea scaunelor cu spatele la sensul de mers este o fiță sau că suntem părinți exagerați și prea disperați și multe multe altele, câte am auzit pe grup…

În primul rând, deși nu aceasta ar trebui să fie motivația, este ILEGAL să circulăm cu mașina și să avem un copil în mașină ca un sac de cartofi pus de colo colo, ținut în brațe sau lăsat sa facă ce vrea, sau asigurat simplu cu centura mașinii. Cine a gândit legea s-a gândit în locul părinților inconștienți, poate măcar de frică să facă ceva mai mult chiar dacă lor nu li se poate întâmpla pentru că sunt șoferi buni.

În al doilea rând NU ESTE SIGUR și aceasta ar trebui să fie motivația principală a ORICUI merge cu mașina și transportă și un copil, da a ORICUI, adică chiar și a prietenilor, bunicilor, fraților, surorilor, taximetriștilor, etc. Nimeni nu ar trebui să accepte sa ducă un copil cu mașina dacă nu are cum să ii asigure siguranța adecvată în mașină, adică sa îl asigure într-un scaun adecvat vârstei și dimensiunilor lui.

Scaunele auto cu spatele la sensul de mers nu sunt o fiță, nu sunt o modă nouă pe care au inventat-o americanii ca să mai câștige niște bani…ba chiar își au istoria în Europa, în tarile Nordice aceste scaune reprezentând normalitatea. Scaunele cu spatele la sensul de mers sunt de 5 ori mai sigure decât scaunele cu fața la sensul de mers.

Gabriel este un băiețel care a fost pus într-un scaun cu fața la sensul de mers mult prea devreme. Și a avut un accident de mașină… Și din păcate pentru familia lui lucrurile s-au terminat tragic. Băiețelul a suferit decapitare internă în urma impactului și deși a reușit sa trăiască chiar cu multiple deficiențe la 8 luni după accident a decedat din cauza multiplelor complicații.

Sunt multe, prea multe chiar, povești de copii care au decedat sau au rămas cu sechele pe viață din cauza nefolosirii scaunelor auto sau a folosirii incorecte a lor, puși prea devreme cu fața la sensul de mers, am văzut chiar de la naștere!! fie fără utilizarea centurilor fie puși în scaune prea mari prea devreme.

Aici puteți vedea interviul dat de părinții lui Gabriel în urma pierderii lui.

https://www.mediaset.es/12meses/Fernando-Elena-relata-fatidico-accidente_2_2246505168.html

https://www.mediaset.es/12meses/Fernando-Elena-relata-fatidico-accidente_2_2246505168.htmlhttps://www.mediaset.es/12meses/Fernando-Elena-relata-fatidico-accidente_2_2246505168.html

Aici aveți povestea unui băiețel pus în scaun înălțător și asigurat cu centura mașinii care a decedat și el în urma unii accident.

Altă poveste cu decapitare internă … Aici a fost cu final fericit.. Dar când știm că se poate preveni de ce să nu o facem, de ce să trecem prin toată agonia și să trăim mereu cu gândul cum ar fi fost dacă?…

V-aș pune și poze dar nu pot…sunt mult prea tragice, poate de la articolul ăsta au curaj alți părinți sa caute mai mult și sa vadă.

Nici nu le pot urmări până la capăt, când văd știri cu copii decedați în accidente auto nici nu vreau sa aud… Nu pot… Îmi plânge sufletul de durere.

Nu pot să cred că ASTĂZI există părinți care își cumpără telefoane de sute de euro dar nu se informează pentru siguranța copiilor în mașină și nu dau ATÂȚIA bani pe un scaun auto bun.

Dacă există pe piață multe scaune nu înseamnă că toate acestea și oferă un nivel de siguranță ridicat.

Vă doresc să aveți numai drumuri în siguranță! Nu uitați să vă puneți centurile oriunde vă aflați în mașină!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: