Rezultatele Testelor ADAC Mai 2018

Rezultatele primei sesiuni de testare a scaunelor auto pentru copii ale asociației ADAC au fost publicate.

Anul acesta Britax a avut 2 scaune cu rezultate foarte bune la siguranță, Britax DualFix i-size și Britax SwingFix i-size .

Și cei de la Maxi Cosi cu noul model Pearl One i-size au obținut rezultat foarte bun la siguranță, scaunul fiind și el utilizabil exclusiv cu spatele la sensul de mers.

Astfel familia scaunelor utilizabile exclusiv cu spatele la sensul de mers, care au fost aprobate sub noul standard i-size, a crescut și a crescut foarte frumos, cu scaune care au atât rezultate foarte bune la ADAC cât și testul Suedez Plus, alăturându-se celor de la BeSafe si Concord.

Deasemenea nici Cybex nu a rămas în urmă și noul scaun Cybex Sirona S i-size a obținut și el rezultate bune la testele ADAC.

adac 2018 tableBritax ADAC 2018MAXICOSI ADAC 2018

Capătul de tabel înseamnă : Sicherheit = Siguranță (50%) ; Bedienung = Service (40%) ; Ergonomie = Ergonomie (10%) ; Schadstoffe = Poluanți ; Reinigung und Verarbeitung = Procesare/Curatare - cele 2 din urmă nu intră în nota finală, dar dacă rezultatele sunt dezastruoase scaunul va primi un scor nefavorabil per total, iar numărul din paranteză reprezintă scorul total, cu cât este mai mic cu atât este mai bine.

Anul acesta se pare că și toate scaunele din categoria 15-36 kg, aproximativ 4-12 ani, au obținut rezultate bune în privința siguranței oferite copiilor noștri.

Tot în această categorie intră și, momentan, primul și singurul scaun i-size, BeSafe iZi Flex i-size , utilizabil de la 100 la 150 cm, pentru că această bucată a noii reglementări înseamnă utilizarea scaunelor înalțătoare doar după ce copilul ajunge la minim 100cm înălțime.

ADAC 2018 HighBackBoosters.png

Din păcate Concord nu au avut o performanță așa strălucită cu noul scaun Concord Ultimax i-size ,  acesta rupându-se în timpul impactului frontal. Din pozele de pe pagină oficială a ADAC nu arată deloc bine nici la instalarea cu spatele la sensul de mers, așa că din păcate cei de la Concord cam rămân doar cu Concord Reverse Plus i-size care are rezultate bune atât la ADAC cât și testul Suedez Plus trecut.

Un alt scaun ce permite utilizarea cu spatele la sensul de mers este de la Jané , modelul Jané Gravity i-size , care deși la partea de siguranță a avut rezultate satisfăcătoare ADAC cu risc mic la un impact frontal, a fost depunctat masiv din cauza nivelului mare de poluanți gășiți în materialele husei.

Mai jos aveți link-urile către fiecare model în parte și către documentul cu concluziile testului, acesta din urmă fiind în limba germană.

Britax SwingFix i-size (1.7)

MaxiCosi Pearl One + FamilyFix One i-size (2.0)

Britax DualFix i-size (2.1)

Cybex Sirona S i-size (2.3)

Jané Gravity i-size (4.6)

Concord Ultimax i-size (5.0)

Concluziile testului ADAC sesiunea Mai 2018

ADAC – Scaune auto pentru copii

Conduceți prudent și nu uitați să purtați centura!

 

 

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: