Noutățile anului 2020 prezentate la târgul Kind+Jugend 2019 Köln

La începutul toamnei, spre sfârșitul lui Septembrie, are loc an de an la Köln târgul  Kind + Jugend pentru produse destinate nou-născuților și copiilor, unde producători din toate categoriile acestor produse își anunță și prezintă noutățile și colecțiile viitoare, inclusiv producătorii de scaune auto pentru copii, fiind de altfel singurul târg european de această anvergură și unul dintre cele mai importante la nivel mondial.

Anul acesta au fost prezenți cu noutăți și inovații aproape toți marii producători de scaune utilizabile cu spatele la sensul de mers: Britax-Romer, MaxiCosi, BeSafe, Axkid, Klippan, Cybex, Joie, Diono, Concord/Jane, Kiddy, Nuna și chiar și Recaro.

Cred că cea mai interesantă noutate din punctul meu de vedere și al susținerii utilizării scaunelor rear-facing este faptul că sub reglementarea i-size R129 a apărut primul scaun ce permite utilizarea cu spatele la sensul de mers până la 25kg, și acest scaun vine de la binecunoscuta marcă finlandeză de scaune Klippan. Modelul este Klippan OPTi129 și poate fi folosit de la aproximativ 61cm până la 125cm și 25kg.

Axkid au prezentat o perna insert, Axkid connect, ce este conectata si la o aplicatie pe teelfonul mobil pentru a atentiona in primul rand parintii daca uita copilul in masina, dar ofera si alte informatii utile despre pozitia si comfortul copilului in scaunul auto. Bineinteles ca orice accesoriu este utilizabil doar cu scaunele AxKid, dar si BeSafe si MaxiCosi lucreaza la astfel de produse, asa ca stay tuned 🙂

Tot de la Axkid chiar de anul trecut se aștepta lansarea noului sistem modular și a apărut deja pe piață înainte de târg, Axkid ModuKid, bineînțeles că a fost și el prezent între expozanții mărcii. Îl puteți găși prezentat și pe grupul nostru de către colega mea Adelina cu ajutorul celor de la Axkid Suedia, și orice întrebări aveți despre el va stăm la dispoziție.

În cadrul acestui târg se dau premii pentru inovații în diferite domenii adresate bineînțeles copiilor. Anul acesta la categoria World of Travelling Kids normizalizații au fost: HTS BeSafe cu iZi Twist B i-size, Osann GmbH cu modelul Clima-Max DUAL, Dorel Juvenile Maxi-Cosi Kore Pro i-Size și din nou Dorel Juvenile Maxi-Cosi cu modelul modular Coral, iar câștigătorul a fost grupul Dorel Juvenile cu marca Maxi-Cosi și modelul modular Maxi-Cosi Coral.

Grupul Dorel Juvenil cu marca Maxi-Cosi a prezentat scoica modulară Maxi-Cosi Coral și noul scaun rotativ Maxi-Cosi Mica ce permite utilizarea cu spatele la sensul de mers până la 18 kg. Până acum aveau cu rotație doar modelul AxissFix care nu permitea utilizarea cu spatele la sensul de mers mai mult de 13kg.

BeSafe a prezentat două modele rotative, iZi Twist i-size și iZi Twist B i-size, primele de altfel ale grupului HTS. Arată foarte bine și faptul că au intrat în cursa pentru inovația anului cu unul din modelele pilot sună chiar bine pentru producția de anul viitor. Toți știm că este o marcă cu rezultate excelente la teste la toate produsele așa că ne așteptăm și la aceste modele să exceleze.Și avem și noi modelul iZi Twist B pe grup pentru prezentare și orice alte detalii ați vrea despre model, și acesta este cu ajutorul celor de la HTS Suedia, prezentate de colega mea Adelina.

La târg cei de la Besafe au prezentat accesorii noi pentru scaunele lor și o husă nouă pentru modelul iZi Flex FIX i-Size făcută din reciclarea a 28 sticle de plastic pentru a ajuta organizația Waste Free Oceans în demersul lor de a păstra apele curate și pentru a implica reciclarea plasticului în producția scaunelor auto pentru copii.

Avionaut au fost și ei prezenți cu toate produsele lor prezentan scaunul înălțător MaxSpace și scaunul rear facing Avionaut Sky utilizabil astfel până la 25kg. You go Avionaut! Încă o marca ce se îndreaptă spre scaune pentru utilizarea prelungită cu spatele la sensul de mers.

Joie au prezentat primul lor scaun utilizabil exclusiv cu spatele la sensul de mers, Joie Spin Safe care a trecut și Testul Suedez Plus.

Diono au venit cu noul scaun înălțător care este foarte practic și ușor de transportat de la o mașină la altă. Văd că încă nu au lansat un nou model

Grupul Concord – Jane au venit la târg cu noul model Jane Groowy , un scaun pentru toate grupele de la naștere până la 36 kg, ceea ce eu nu sunt chiar primul fan al lor, dar totuși permite utilizarea cu spatele la sensul de mers până la 105cm fiind aprobat sub reglementarea i-size. Scaunul acesta îmi aduce aminte de modelul Elite Zero One de la Recaro care permitea combinarea scoicii cu scaunul.

Britax-Romer cred că au venit cu prezentarea cea mai faină dintre toate. Un scaun Dual-Fix pe măsură adulților și au prezentat cu ajutorul realității virtuale cum se simte un copil într-un scaun cu spatele la sensul de mers într-un impact.

Britax impreuna cu Maxi-Cosi au sustinut si o sesiune de intrebari si raspunsuri din partea publicului. Puteti accesa un mic video aici.

Se anunță un an interesant din perspectiva scaunelor auto pentru copii. Așteptăm cu nerabdare si rezultatele din toamnă a testelor ADAC.

Pozele și linkurile din articol sunt de la magazine din Germania si Irlanda specializate în promovarea siguranței copiilor în mașină și cu precădere a scaunelor auto pentru copii ce se pot folosi cu spatele la sensul de mers până la maximul posibil de 25 kg. Pe paginile lor puteți vedea poze și prezentări de produse în special în limba germană, eu am folosit opțiunea de la Facebook de traducere.

RearFacing.ie

Familie Bär – Der Kindersitzladen in Berlin

Die Kindersitzprofis

CarSeat.se

Să aveți drumuri cât mai sigure!!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: