Scaunul auto pentru copii salveaza vieti!

Incepusem sa scriu un alt articol despre scaunele auto cu montarea cu spatele al sensul de mers, de ce este mai sigur asa, chestii importante si foarte utile….dar a venit un val de cerei cu informatii cum sa convinga unii parinti pe altii sa nu mai mearga cu copiii in brate sau pe bancheta cu centura masinii sau fara.

Asa am realizat ca in continuare foarte foarte multi parinti nu folosesc nici un fel de scaun auto pentru ca lor nu li se poate intampla ceva….asa ca m-am gandit sa scriu ce e mai jos, sper sa fie scurt si concis si cu un impact macar vizual, daca nu si emotional.

Cred ca e nevoie ca unii parinti sa se trezeasca si sa realizeze ca nu sunt singuri pe sosele si ca niciodata nu stii ce se poate intampla. si ca un scaun potrivit chiar ii poate salva viata copilului lor, orice scaun indiferent de montarea lui, rear facing sau forward facing. Scaunul auto pentru copii salveaza vieti! Asa cum pentru noi adultii centura salveaza vieti!

Intr-o “simpla” coliziune frontala la “doar” 40 Km/h un copil efectiv zboara din bratele parintelui, airbagul daca il loveste pe copil ii poate provoca rani foarte serioase…nici nu imi doresc sa imi imaginez ce se intampla la 60-70+ km/h.

Va las mai jos cateva video-uri care sper sa ii trezeasca pe unii dintre parinti si sa mearga sa cumpere un scaun auto pentru copilul lor si sa invete sa il foloseasca corect!

Sa instaleze scaunul strict dupa indicatiile producatorului, sa aiba grija ca centurile copilului sa fie stranse bine, sa nu fie largi, nivelul lor sa fie de la nivelul umerilor ( la montarea cu spatele la sensul de mers trebuie sa fie nitel de sub umeri sau de la nivelul lor, niciodata de deasupra lor, iar la montarea cu fata la sensul de mers sa fie de la nivelul umerilor sau de deasupra lor, niciodata de sub umeri)

Video-urile sunt brutale…unele sunt doar cu manechine, altele prezinta povesti reale…cred ca absolut nimeni nu isi doreste asta pentru el si copiii lui.

Asa ca folositi centura si scaune adecvate pentru copii!!

Copil in brate la adult:

Copii pe bancheta din spate cu centura pentru adulti, cand inca nu sunt pregatiti pentru ea.

Cum ar fi sa aveti parte de asemenea accidente? SE POATE INTAMPLA ORICUI oricat de prudent ati conduce!

Povesti ale unor copii raniti in accidente auto

 

 

Advertisement

One thought on “Scaunul auto pentru copii salveaza vieti!

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: